CANCAN.RO a pregătit un nou test de inteligență, de această dată sub forma unei ecuații matematice, care va da bătăti de cap chiar și celor mai iscusiți matematicieni. Ești pregătit? Crezi că vei afla care e răspunsul corect?
Testele de inteligență au fost concepute în urmă cu mulți ani, când psihologii și cercetătorii măsurau gradul de inteligență al unei persoane și modul în care reușim să rezolvăm concret anumite situații care ne sunt puse la dispoziție, prin intermediul acestor teste.
IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini.
Testul pe care l-am pregătit pentru astăzi este unul foarte interesant, dar puțin mai complicat, care va da bătăi de cap chiar și geniilor, asta pentru că e necesar să știi câteva noțiuni de matematică. Crezi că vei reuși să rezolvi corect ecuația și să afli care e răspunsul corect?
Prioritare sunt operațiile dintre paranteze: (6+3*8), unde, mai întâi se efectează înmulțirea, după care adunarea. Deci:
6+3*8 = 6+24 = 30
Totul devine:
150:(6+3*8)-5 = 150:30-5
Bineînțeles, efectuăm mai întâi operația de împărțire și mai apoi scăderea:
150:30-5 = 5-5 = 0 (răspuns corect: A)
Tu ai reușit să ghicești care e răspunsul corect? Dacă da, felicitări! Ești un adevărat geniu! Îți vom pregăti și alte teste la fel de interesante și „buclucașe”. Până data viitoare, poți parcurge testele pe care CANCAN.RO le-a pus la dispoziția cititorilor de-a lungul timpului. (VEZI ȘI: Test de inteligență | Care dintre cei 4 pușcăriași urmează să evadeze în scurt timp?)
Coeficientul de inteligență (IQ) reprezintă un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. Nivelul mediu de inteligență al unei persoane este de 100. Cel mai mare nivel de inteligență a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet.